* la intersectia Caii Bârladului si Caii Romanului functioneaza un neobisnuit ghiseu postal, amenajat intr-un container * cândva, acolo a existat un oficiu postal, dar casa in care functiona a fost demolata, fiindca risca sa se prabuseasca

Ce i-ar putea spune unui trecator oarecare prin cartierul Serbanesti un container asezat pe un spatiu viran? Eventual, i-ar sugera ca vreun intreprinzator isi depoziteaza acolo ceva marfa sau cine stie ce bunuri. Daca s-ar uita mai atent, trecatorul ar vedea ca pe cutia metalica este inscriptionata sigla Postei Române. Locuitorii cartierului stiu insa bine ca in acel container, de la intersectia Caii Romanului si Caii Bârladului, numita si intersectia “La Lazarica”, functioneaza cu adevarat un ghiseu postal, de fapt o extensie a Oficiului Postal 8, aflat pe Mioritei.

 

PUBLICITATE

Si care deserveste unul dintre cele mai intinse cartiere din Bacau, aflat in continua expansiune. Asadar, nu orice cartier, mai ales ca si autoritatile s-au batut cu pumnul in piept ca face parte din planul de dezvoltare a orasului pe axa vest-est. Insa, nu numai ca mai nimic nu arata si practic intentiile edililor, dar cartierul duce inca lipsa de trotuare (vezi Calea Bârladului) sau strazi cu asfalt si canalizare, asa cum ar trebui sa fie la oras. Ghiseul din container nu face decât sa accentueze sentimentul de zona aflata prea departe de birourile din Primarie, dar s-ar putea spune ca demonstreaza inclusiv situatia nu prea fericita in care se afla Compania Nationala “Posta Româna”.

RZV_7378

La lucru am gasit-o pe oficianta Anisoara Miclaus, care de fapt apartine de Oficiul 8, dar a fost detasata temporar la acest ghiseu extern, cât titularul postului isi face concediul de odihna. “Aici se asigura serviciile postale pentru o zona foarte intinsa. Din câte stiu, de la turnul de televiziune sau de la Holt si pâna la Letea Veche nu mai este alt ghiseu. In cartier sunt multi vârstnici si au mult de mers pâna ajung aici”, spune Anisoara Miclaus. Despre conditiile de lucru nu se plânge, mai ales ca vremea s-a incalzit. Cu un radiator (iarna) si aerul conditionat instalat pe cutie (vara) se poate lucra omeneste. Insa ce-i lipseste ghiseului este un calculator si legatura la internet, astfel ca multe dintre serviciile Postei, care tinde spre modernizare si prin informatizare, nu sunt foarte usor accesibile (mandate electronice, etc). Dar se face fata si acestei provocari, prin intermediul telefonului mobil, prin care se tine legatura cu oficiile informatizate. Putinii localnici pe care i-am intâlnit in zona ghiseului, se declara totusi multumiti de prezenta Postei in cartier, chiar daca, spun ei, au de batut cam mult drum.

Pericol de prabusire

Poate unii dintre noi isi aduc aminte ca in intersectia “Lazarica”, acolo unde acum este parcela virana pe care troneaza containerul, a existat cândva o casa, cu acces chiar pe colt, in care a functionat un oficiu postal in toata regula. Era insa o casa destul de subreda si, cu mai multi ani in urma, conducerea Postei a decis sa o demoleze, fiindca deja prezenta risc pentru clienti si angajati. Astfel a ramas Posta cu parcela virana, pe care a instalat containerul special amenajat. “Este o zona foarte importanta a orasului si serviciile postale nu puteau lipsi.

Cu toate acestea, Ghiseul Extern Bacau 8 functioneaza cu program redus de sase ore, iar lucratorul postal de acolo este platit cu jumatate de norma, fiindca nu exista suficienta incarcatura. Si in judet mai sunt multe alte ghisee care nu isi scot cheltuielile de functionare, dar serviciile nu le putem sista. Cert este ca acest ghiseu, in forma in care functioneaza, nu ne reprezinta pe noi, Compania Nationala Posta Româna, unde se fac totusi eforturi de redresare a situatiei economice si de imbunatatire continua a serviciilor”, a spus Sorin Sova, liderul sindical al postasilor bacauani.
La fel de cert este insa ca Posta sta prost cu banii de investitii, astfel ca ridicarea unui sediu corespunzator in acea zona este la stadiul de speranta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ