La cinci ani si jumatate lua, pentru prima oara, drumul bazinului. Patru luni mai târziu era deja medaliata: aur cu stafeta, la Piatra Neamt. Uite asa incep, uneori, povestile: intri in bazin ca sa inveti sa inoti, iar când iesi, te urci direct pe podiumul de premiere. E ca in “Andersen povestitorul”, de la Minimax, canalul de desene animate preferat de Ingrid Stefura. Ingrid zâmbeste când isi aduce aminte de acea medalie de la Piatra Neamt, din decembrie 2013; prima dintr-un sir lung de succese.

“Am peste 40 de medalii. Iar unele le-am obtinut impotriva unor sportive mai mari ca vârsta decât mine”, tine sa precizeze sportiva a carei alunecare speciala in apa a fost remarcata inca de la inceput de antrenorul Sabin Jitaru de la CS Nautica Bacau. Sub comanda profesorului Jitaru, Ingrid Stefura a urcat o treapta dupa alta. Si, totodata, a coborât secunda dupa secunda in lupta cu cronometrul. “La sfârsitul saptamânii trecute, la Cupa «Mos Craciun» de la Pitesti am luat aurul la 50 de metri liber cu un rezultat de 39.91.

A fost pentru prima data când am coborât sub 40 de secunde. Pur si simplu, nu-mi venea sa cred. Am fost foarte bucuroasa”, marturiseste micuta campioana de la Nautica. Si fiindca tot am amintit de Cupa “Mos Craciun”, sa spunem ca Ingrid i-a scris deja Mosului. Iar acesta s-a grabit si i-a trimis cadoul de Craciun in devans, prin varul sau bun, Mos Nicolae. In felul acesta si-a facut loc in cizmulitele lui Ingrid o pisicuta adevarata.

PUBLICITATE

“O iubesc mult. Ii dau de mâncare, o ingrijesc, ba chiar si dorm cu ea”, povesteste pustoaica in vârsta de sapte ani si noua luni. Atunci când nu se joaca cu “Pisi” (un nume mai bun nici ca se putea) sau cu fratele sau Cezar, in vârsta de 10 ani, Ingrid isi imparte timpul intre scoala si bazin. La scoala (este eleva in clasa I la “Mihail Sadoveanu”, unde o are ca invatatoare pe doamna Brândusa Popescu) e topita dupa Limba Româna si, fireste, dupa orele de Educatie Fizica.

La Bazin isi petrece zilnic o ora si jumatate, dar, dupa spusele ei, ar sta si doua ceasuri: “Iubesc foarte mult inotul. Stilul favorit? Crawl. Obiectivul meu? Sa devin campioana nationala”. Dupa cum se vede, Ingrid Stefura stie foarte bine ce vrea. Si mai stie ca, la celalalt capat al bazinului, exista, mereu, un podium de premiere care o asteapta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ