Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău desfăşoară deja de câţiva ani, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, sesiuni de educaţie fiscală sub forma unor lecţii deschise în cadrul unităţilor de învăţământ din ciclurile primar şi gimnazial.

Anul acesta, instituția și-a propus să sporească gradul de acces, transparenţă şi interacţiune cu viitorii contribuabili, prin organizarea unui eveniment denumit Ziua Porţilor Deschise. Astfel, ieri, 27 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 16.00, sediul AJFP Bacău din Municipiul Bacău, str. Dumbrava Rosie nr. 1-3, a fost deschis pentru publicul larg.

Finanțiștii au fost vizitați de 60 de elevi din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Spiru Haret”, îndrumați de prof. Vasile Constantin și prof. Adelina Teodora, dar și de un alt grup de 60 elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, coordonați de profesorii Daniel Francu și Iuliana Botezatu.

„Le-am putut oferi posibilitatea de a afla lucruri noi şi de a vizita structurile specifice ale ANAF. Credem că aceste demersuri, coroborate cu prezentările interactive deja cunoscute din întâlnirile precedente, vor contribui la consolidarea unei conduite fiscale adecvate şi vor avea un aport în formarea copiilor ca viitori oameni maturi şi responsabili.”
Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău

Alte articole