L-a inlocuit pe Bogdan in minutul 20 al meciului cu FC National, din prima etapa si de atunci nu a mai parasit poarta Bacaului. Si nici nu a primit vreun gol, desi etapa de etapa, Savu, Viorel Moldovan, Aldea sau Verdes au batut la poarta sa. “Cea mai mare satisfactie din acest inceput de campionat o constituie faptul ca de cand a intrat in poarta, Manea nu a primit nici un gol&#8221, spunea in urma cu doua zile antrenorul FCM Bacau, Cristi Popovici. Ciprian Manea, 25 de ani impliniti in august pare decis sa se lupte nu doar cu atacantii adversi, ci si cu recordurile. “Mi-as dori ca dupa meciul cu Dinamo sa ajung la 430 de minute fara gol&#8221, a declarat Manea.

– Manolo, te asteptai la un asemenea debut de campionat?

– As minti daca as spune ca ma asteptam. Sa-mi fi zis cineva inainte de inceperea sezonului ca nu voi lua nici un gol in primele patru etape, as fi spus ca face misto de mine. Am avut un program greu, cu meciuri precum cele cu FC National sau Poli Timisoara si consider ca e foarte bine ca echipa are sapte puncte si doar un gol primit.

– Aminteai de meciuri grele. Care a fost in schimb cea mai dificila minge pe care a trebuit sa o aperi in aceste jocuri?

– Suturile lui Viorel Moldovan si Aldea. Moldovan a dat bine la coltul lung, in timp ce la Galati, Aldea a avut acel sut cu stangul din intoarcere de la 17-18 metri direct la vinclu. Au fost mingi foarte grele, iar satisfactia a fost cu atat mai mare cu cat si rezultatele obtinute in respectivele partide au fost pozitive.

– Cat crezi ca a contat “dansul&#8221 tau la ratarea penalty-ului de catre Verdes in jocul cu Pandurii?

– Destul de mult. Eu cred ca daca stai linistit pe mijloc nu ai nici o sansa sa derutezi atacantul. S-a vazut si in finala Champions League, cand Dudek i-a hipnotizat pur si simplu pe Sevcenko.

– Stiam ca iti place Dida, dar vad ca te inspira mai mult Dudek.

– Ca sa fiu sincer, eu obisnuiam sa execut astfel de “dansuri&#8221 la penalty-uri inainte de a-l vedea pe Dudek. La Roman obisnuiam sa reactionez asa la penalty-uri si de cele mai multe ori n-am primit gol. Ori am aparat, ori a dat adversarul pe langa poarta.

– FCM Bacau si-a facut un obicei din a primi putine goluri.

– E meritul intregii echipe. Nea&#8217 Cristi ne antreneaza in ideea de a nu primi gol, iar noi ne respectam bine sarcinile. In plus, Bacaul are si fundasi foarte buni.

– Urmeaza meciul cu Dinamo. Care crezi ca e cel mai periculos atacant al dinamovistilor?

– Claudiu Niculescu. Daca va juca-stiu ca are o intindere-voi avea mare grija. Le voi spune si fundasilor sa faca tot posibilul pentru a evita faulturile in preajma careului fiindca e deranj mare cum bate Niculescu loviturile libere. De altfel, toti atacantii lor, si Zicu, si Bratu sunt periculosi, insa nici nu trebuie sa ne speriem de ei. Trebuie sa jucam cat mai bine pentru ca eu cred ca putem scoate un rezultat favorabil in “Groapa&#8221.

– Argumente?

– Pai, presiunea e mai mult pe capul lor. Si din partea publicului, dar si a conducerii. Iar noi am demonstrat ca nu ne speriem de nimeni.

– Ce spui de concurenta cu Bogdan?

– E benefica. Nu numai cu Bogdan, ci si cu Ignatescu.Te tine in priza.

– Un gand pentru echipa nationala?

– (Zambeste). Care fotbalist nu se gandeste si la echipa nationala? Deocamdata e devreme. Mai am mult de munca. Cred ca pentru a ajunge la nationala de la o echipa din provincie trebuie sa faci neaparat meciuri bune cu echipele din Capitala. Jocul cu Dinamo ar fi un prim prilej potrivit, nu?

Scris de Dan SION