Start în forță la cea de-a noua ediție a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile. Vineri, în prima zi a competiției care contează pentru etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri, protagonist a fost echipajul format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre.

Câștigător al primei ediții din Raliul Moldovei Bacău, cea din 2011, Vali Porcișteanu a luat o opțiune serioasă pentru un nou succes băcăuan. Grație victoriilor din probele speciale de macadam din zona Moineștiului și în absența campionului en-titre Simone Tempestini, Porcișteanu s-a încununat liderul temporar al Raliului Moldovei Bacău.

În ierarhia general a primei zile, echipajul Porcișteanu/ Dobre este talonat la 11 secunde de echipajul alcătuit din Adrian Răspopa și Cosmin Diacu.

Revenit în circuitul competițional cu prilejul raliului de casă, pe care-l și organizează, băcăuanul Răspopa a impresionat vineri, obținând timp foarte buni la primele trei treceri, pentru ca finalul zilei să-i aducă o victorie superbă în SuperSpeciala din centrul Oneștiului, unde a ocupat locul 1, cu timpul de 01.40.70 min.

Adi Răspopa i-a devansat în SuperSpecială pe Porcișteanu, care a înregistrat timpul de 01.44.10 și pe Titi Aur, autorul unui rezultat de 01.44.90. Sâmbătă, în partea a doua a Raliului sunt programate probele special de la Hemeiuș, Trebeș și Racova, festivitatea de premiere urmând să aibă loc după orele 21.00, în centrul Bacăului.