Actiunea ANAF, de combatere a evaziunii fiscale, una dintre temele fierbinti ale acestor zile, a fost abordata si de Victor Ponta, in finalul vizitei pe care a facut-o, ieri, autoritatilor judetene. “Sunt convins ca si in Bacau exista nemultumiti, oamenii care nu stiau ce inseamna bonul fiscal, iar acum au invatat ce inseamna bonul fiscal si asta e bine, mai ales ca in toata tara 25 la suta din companii abia acum si-au cumparat case de marcat, desi legea e in vigoare de prin 2006”, a declarat premierul.

“Cred ca lucrurile trebuie facute cu ratiune. Din 10 povesti pe care le-am auzit despre cum inchide ANAF pentru 3 lei, 9 s-au dovedit minciuni. Cum e povestea cu xerox-ul care s-a inchis pentru 5 lei. Nu s-a inchis pentru 5 lei, s-a inchis pentru ca niciodata nu a dat bon fiscal, nu cunoastea bonul fiscal! Dar unu la suta sunt adevarate si nu vreau ca in procesul corect de combatere a evaziunii fiscale si de conformare sa apara abuzuri sa apara excese motiv pt care chiar mâine vom modifica un pic legea.”

Concret, pentru plus/minus 300 de lei se va da doar o amenda, nu se va suspenda activitatea firmei. Peste 300 de lei, daca firma vrea sa nu-i fie suspendata activitatea va plati de 10 ori valoarea prejudiciului, a doua oara, de 20 de ori, iar a treia oara va fi suspendata activitatea.

“Ideea este de a sanctiona ce este de sanctionat, de a intelege ca o greseala, care costa altfel, este de acceptat, dar nu sunt de acord cu abuzurile, nici cu minciunile. (…) Vreau ca legea sa fie suficient de flexibila si de clara ca sa nu fie abuzuri, iar cei care sunt corecti sa nu aiba de patimit, iar cei care fac mici greseli sa primeasca mici sanctiuni”, a explicat Victor Ponta. Mesajul pe care premierul l-a transmis bacauanilor a fost “Nu abuzuri, dar da, toata lumea isi plateste taxele”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Daca dumneavoastra domnule premier considerati ca ,, legea nu este suficient de flexibila si de clara ca sa nu fie abuzuri ” dupa cum bine remarcati recunoscand fara echivoc ca nu este corecta, clara si morala , atunci cum apreciati ca sanctiunile aplicate au fost intemeiate si legale ???????!!!!!!!!!!!

    Daca ANAF ca structura tinta specializata pe cercetarea ,,marilor evazionisti” si-a incalcat atributiile ,cine raspunde ???????!!!!!!!!

    Cine despagubeste poporul roman pentru prejudiciul creat de catre dinstinsii nostri demnitari ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Priviti Romania in unicitatea si specificul ei national ,pentru ca imi doresc sa traiesc civilizat aici unde m-am nascut si in locurile de care m-am atasat desi am rude care au ales alte tari nostalgice fiind dupa obiceiurile si traditiile noastre. Comparati atitudinea printului Charles cand vine la noi cu cea a fratilor nostri si a altor iubitori de resursele tarii noastre …ei vor ce avem noi iar noi ,,vrem o tara ca afara “,civilizata da ,de acord dar respectindu-se specificul national !!!

    Personal doresc sa locuiesc in ROMANIA care nu este a mea si nici a voastra ci a urmasilor,urmasilor nostrii conform mesajului strabun ca asa a fost programata iar orice manevra contrara atrage pedeapsa divina ca vreti sau nu vreti sa acceptati ,istoria memoreaza si se scrie …cum doriti sa fiti reprezentati in cronica universala ?! Cine s-a nascut aici are sfanta datorie sa-si IUBEASCA TARA , sa vorbeasca romaneste ,sa respecte si sa apere cu pretul vietii mostenirea lasata din neam in neam !

LĂSAȚI UN MESAJ