De ce oare am un din ce in ce mai profund sentiment ca statul vrea sa ne calareasca si mai mult? Ca, din neputinta si mai nepriceperea lor, cei care au ajuns sa ne guverneze (si care, din pacate, nu sunt deloc niste profesionisti, dimpotriva, diletanti cu diploma, dar foarte bine platiti) fac legi pe genunchi, pompieristic, pe banda rulanta, doar asa, ca sa mai bifeze o zi de lucru si o alta masura pe care fratii mai bogati ai Europei unite le tot cer de la noi?

Din ce in ce mai mult, legislatia fiscala actuala se aseamana cu cea de pe vremea fanariotilor, de pe timpul lui Constantin Mavrocordat cu a sa taxa unica de 10 lei pe familie, sau a lui Mihai Racovita cu daraua pe vaca, ori Grigore Ghica in domnia caruia sferturile ajunsesera la sase, iar peste ani, la…42.

Pentru ca, sa fim seriosi, noul Cod Fiscal care va intra in vigoare de la anul, ca si cele care i-au precedat de 25 de ani incoace, nu e nici pe departe ceea ce economistii profesionisti si-au dorit sa fie. Si nici patronii de firme si firmulite, care se vad, din nou, sufocati de stat prin taxele si impozitele nascute in cascada.

PUBLICITATE

Nu mai vorbesc despre simplii cetateni care incearca sa le fie mai bine, nici macar ei nu sunt lasati sa respire. Nu spun ca nu trebuie taxati românii, Doamne fereste!, dar sa se faca inteligent si, mai ales, corect.

Mai intâi, sa se astupe gaurile negre din sacul statului, sa arunce in aer economia subterana, bagându-i pe bune la zdup pe evazionisti si pe tâlharii cu gulere albe, confiscându-le, totodata, averile ilicite. V-amintiti, desigur, de sistemul fiscal, legiferat de dezlânata guvernare Boc, in mare parte, aberant, umilitor, inechitabil, aplicat inegal si ilegal doar unor clase socio-profesionale, in scopul aparent de a scapa tara din criza.

De 25 de ani, observ ca nu exista deloc acea consecventa in fapte, in decizii, care odata luate, sa stabileasca un echilibru, un climat de stabilitate si, mai ales, un sentiment de siguranta, de bine, in rândul populatiei platitoare de biruri catre stat. Din pacate, maniera asta neprofesionista de a face legile fiscale s-a perpetuat in toti acesti ani, fara ca tara sa o duca mai bine, românii sa fie multumiti ca sunt români si ca muncesc pentru un ideal.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Imi place,caci a=ti incercat sa le explicati cititorilor>>ce specialisti au votat de 25 ani,care au grija de soarta ce;or multi si necajiti ca nu pot sa-si plateasca facturile>??!!
  In Constitutia Romaniei,specifica clar la art.45 parca>>::Statul ESTE OBLIGAT ,sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala,de natura sa asigure CETATENILOR un NIVEL de TRAI DECENT.
  ori la NOI ca la nimeni,TOTI care au GUVERNAT,si au condus destinele tarii,AU FURAT PE RUPTE,fiecare partid care a ajuns la putere,,,au aplicat sloganul:::>Furati voi,caci FURAM si NOI,
  Si dai inainte,Noi sa traim bine,iar cetatenii sa plateasca taxe:::>PE STALP,pe AER si pe FRAIER.,,caci asa vrea domn PRIMAR.
  Si LEGILE sunt tampite,ORI este VINOVAT,si sta la Mitica,ori este NEVINOVAT,se judeca procesele cu ANII,incat cetateanul de rand NU stie ce sa mai Creada,>>lasa-l maica sa traiasca si EL,caci ested Sarac{are banii in cont in Elvetia, sau Austria}.
  Cred ca populatia Nu mai are incredere nici intr-un PARTID, s-au scarbit si pleaca din TARA.

LĂSAȚI UN MESAJ