Timp de două zile, echipajele calificate la faza județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă îşi vor demonstra măiestria pe Stadionul Orăşenesc Târgu Ocna.

În perioada 12 – 13 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va organiza pe Stadionul oraşului Târgu. Ocna, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţi, instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Bacău.
La faza judeţeană vor participa echipajele calificate la etapele regionale care s-au desfășurat, în perioada 05 – 11 iunie a.c., în localitățile Comănești, Răchitoasa, Tg. Ocna și Bacău.

Concursul este structurat, astfel:

PUBLICITATE

– pe data de 12 iunie 2014, vor participa Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţile dotate cu autospeciale de stins incendii;

– pe data de 13 iunie 2014, vor participa Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă de la operatorii economici şi instituţiile publice dotate cu motopompe şi autospeciale de stins incendii.

Pentru participarea la concurs, loturile serviciilor voluntare şi private vor avea în componenţă un antrenor (şeful serviciului), opt concurenţi şi două rezerve, care vor avea calitatea de angajat sau voluntar în serviciul din care fac parte.

Echipajele participante îşi vor demonstra măiestria la probele: pista cu obstacole pe 100 m, ştafetă 4×100 m, dispozitivul de intervenţie.

Echipele clasate pe primele locuri vor primi diplome, cupe şi medalii personalizate, urmând să participe la faza interjudeţeană.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Organizarea şi desfăşurarea concursului vor fi asigurate de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ