Incendiu vegetație uscată

Marți, 04 noiembrie 2014, la ora 15.34, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Izvoare, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Bacău.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.20.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, a ars vegetaţie uscată în focare izolate, pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha.

Incendiu vagoane dezafectate

Marți, 04 noiembrie a.c., la ora 16.54, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Gării, în incinta Gării Bacău, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la două vagoane dezafectate, situate pe linia 22 Reparaţii.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.30.
Prin efortul depus, de pompierii militari băcăuani, au fost salvate tronsonul de cabluri de semnalizare al staţiei CFR şi locomotiva tip plug, folosită pentru deszăpezire.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii închise, au ars materiale combustibile din două vagoane.

Incendiu în orașul Slănic Moldova

Marți, 04 noiembrie 2014, la ora 18.45, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în oraşul Slănic Moldova, strada Nicolae Bălcescu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire de birouri aparţinând unei societăți comerciale. Construcţia avea pereţi din zidărie, acoperiş astereală din lemn şi învelitoare din tablă.
Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, formată din trei ofițeri.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.30, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Slănic Moldova.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un cablu electric defect ori neizolat corespunzător, au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și hârtie.

Incendiu în municipiul Bacău

Miercuri, 05 octombrie a.c., la ora 00.04, Garda de intervenție din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Salciei, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei, în vârstă de 47 de ani. Construcția avea pereții din paiantă, acoperiș cu astereală din lemn și învelitoare din azbociment.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.20.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un burlan metalic de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, a ars 1 m.l. grindă din lemn.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 04.11.2014, ora 07.00 – 05.11.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 9 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și o intervenție în comuna Filipeşti; S.M.U.R.D. Onești – o intervenție în municipiul Onești și o intervenție în orașul Slănic Moldova; S.M.U.R.D. Comănești – o intervenție în orașul Comănești și o intervenție în comuna Agăș.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ