Deblocare ușă acces

Duminică, 22 mai 2016, la ora 14:34, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în municipiul Bacău, strada Aleea Parcului, pentru deblocarea unei uşi de acces în apartamentul unei femei, în vârstă de 80 ani. Accesul în locuinţă s-a realizat cu ajutorul scării culisabile, pe fereastra de la bucătărie. În interior a fost găsită proprietara, în stare de lipotimie. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Incendiu în municipiul Bacău

Duminică, 22 mai a.c., la ora 19:29, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în municipiul Bacău, strada Letea, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la într-o clădire dezafectată, aparţinând Consiliului Local Bacău. La sosirea echipajului la locul intervenţiei, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la deşeuri depozitate pe casa scării.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:45. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars deşeuri textile.

Incendiu autotren în comuna Itești

Luni, 23 mai 2016, la ora 05:56, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Iteşti, sat Dumbrava, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren, aparţinând unei societăți comerciale. În momentul producerii evenimentului, autovehiculul se afla în deplasare.
La ora 06:26, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma incendiului, ce a izbucnit cel mai probabil din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare, au ars 2 anvelope şi circa 2 mp de prelată.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 22.05.2016, ora 07.00 – 23.05.2016, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 23 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 3 intervenții în municipiul Bacău, 2 intervenții în comuna Măgura, 3 intervenții în comuna Mărgineni și câte o intervenție în comunele Dămienești, Plopana, Coloneşti și Secuieni; SMURD Sascut – câte o intervenție în comunele Pânceşti, Răcăciuni și Orbeni; SMURD Onești – 2 intervenții în comuna Bucium și o intervenție în comuna Gura Văii, Berzunţi și Helegiu; SMURD Moinești – o intervenție municipiul Moinești; SMURD Comănești – o intervenție în orașul Comănești; SMURD Podu Turcului – o intervenție în comuna Găiceana.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ