3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Pompierii băcăuani au exersat intervenția la explozia unei conducte ce transporta gaz petrolier lichefiat

HomeActualitatePompierii băcăuani au exersat intervenția la explozia unei conducte ce transporta gaz petrolier lichefiat

Pompierii băcăuani au exersat intervenția la explozia unei conducte ce transporta gaz petrolier lichefiat

Potrivit scenariului după care s-a acționat astăzi, un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 anunța producerea unei explozii urmate de incendiu, ca urmare a unei avarii la conducta ce transporta gaz petrolier lichefiat, din incinta unui operator economic din județ. În urma evenimentului au rezultat două victime conștiente, intoxicate.

Pentru gestionarea operativă a situației, la locul indicat s-au deplasat următoarele mijloace: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, autospecială CBRN, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.
Până la sosirea echipajelor de pompieri, prima intervenție a fost asigurată de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic.Concomitent cu acțiunile de recunoaștere, salvare și stingere, au fost înștiințate toate instituțiile și autoritățile cu atribuții în managementul situațiilor de urgență produse ca urmare a unor accidente chimice și poluări.

Potrivit scenariului, s-a dispus activarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, respectiv a Centrului Județean de Conducere și Coordonarea a Intervenției

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri