21 iunie 2024
ActualitatePompierii au dat, luna trecută, amenzi de 500.000 de lei

Pompierii au dat, luna trecută, amenzi de 500.000 de lei

              Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în luna mai, specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au efectuat 75 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor și protecției civile, la obiective de investiții, operatori economici și instituții.

              În urma controalelor, au fost constatate 290 deficiențe, sancționate contravențional astfel: 260 avertismente și 30 de amenzi în cuantum de 525.001 lei.              De asemenea, au fost aplicate și patru sancțiuni contravenționale complementare, două dintre acestea vizând retragerea autorizației de securitate la incendiu, ca urmare a pierderii valabilității și două vizând oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor pentru o unitate de comerț și un obiectiv de turism.

              Totodată, în luna mai, au fost emise zece autorizații de securitate la incendiu, la obiective care funcționau fără acest act administrativ.

Pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în astfel de cazuri.

Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img