Marti, 6 martie, la Gradinita “Agricola” Bacau a avut loc o activitate în cadrul Proiectului “Hai la drum, mici pietoni!”, initiat de educatoarele Burca Bernaveta si Heisu Viorica, în colaborare cu reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. Invitat special al actiunii a fost inspector Blaga Gabriel Vasile, de la Circulatia Rutiera din cadrul IPJ Bacau.
“Este imperios necesara o educatie rutiera sistematica a copiilor care, prin comportamentul uneori iresponsabil al adultilor sunt expusi accidentelor rutiere. Gradinita noastra este amplasata in imediata apropiere a unui drum national foarte circulat, prin urmare, grija noastra este permanent îndreptata spre prevenirea si eliminarea tuturor pericolelor la care ar putea fi expusi copiii nostri”, a subliniat directorul gradinitei, Ciurea Eliza Marga.
La aceasta întâlnire, copiii au adresat întrebari, au povestit întâmplari si experiente personale nedorite dar, mai ales, si-au reamintit reguli importante pe care trebuie sa le respecte orice participant la trafic. “Politistul de la circulatia rutiera nu este un dusman; el este prietenul si aparatorul celor care stiu ca viata este pretioasa. De aceea, ori de câte ori veti avea nevoie de sprijin si întelegere apelati cu încredere la politistul din strada”, a precizat inspectorul Blaga.
Drept multumire, copiii au demonstrat asa cum stiu ei mai bine, prin cântece si versuri, ca sunt participanti disciplinati în trafic, cunoscând regulile de baza. (D.C.)

Alte articole