Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat, în perioada 25-29 ianuarie a.c., activități preventive în peste 100 de unități de învățământ din județ, pentru a marca ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI.

Siguranța elevilor constituie o condiție fundamentală pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant, iar prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor reprezintă o prioritate a polițiștilor băcăuani.

În săptâmâna 25-29 ianuarie a.c., 160 de polițiști de proximitate, ordine publică și prevenire a criminalității au fost prezenți în 102 unități de învățământ, dintre care 46 din mediul rural, pentru a marca ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI.

Astfel, peste 4 700 de elevi din 53 de localități urbane și rurale ale județului au analizat împreună cu polițiștii cauzele și formele de manifestare ale violenței școlare și cele mai eficiente metode de prevenire ale acestui tip de comportament.

Discuțiile au fost interactive și s-au axat pe teme legate de prevenirea delincvenței și măsurile ce trebuiesc luate pentru a evita victimizarea. Poliţiştii le-au explicat elevilor care sunt consecințele unor gesturi necugetate și cum pot acționa pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni.

De asemenea, elevilor le-au fost înmânate materiale cu recomandări preventive realizate de polițiștii băcăuani, sub forma unor semne de carte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ