11 decembrie 2023
ActualitatePolițiștii Rutieri Bacău intensifică acțiunile în cadrul campaniei ROADPOL SAFETY DAYS pentru...

Polițiștii Rutieri Bacău intensifică acțiunile în cadrul campaniei ROADPOL SAFETY DAYS pentru Ziua fără decedați în accidente de circulație

Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au intrat în acțiune pentru a marca Ziua fără decedați în accidente de circulație, în cadrul campaniei ROADPOL SAFETY DAYS. Această inițiativă, desfășurată la nivel european, are ca obiectiv principal reducerea numărului de accidente rutiere grave și, implicit, a pierderilor de vieți omenești în trafic.

Cu un accent deosebit pe principalele artere rutiere din județul Bacău, polițiștii desfășoară activități informativ-preventive menite să încurajeze respectarea strictă a regulilor de circulație de către toți participanții la trafic. Această acțiune vizează atât șoferii, cât și pietonii și bicicliștii, în scopul creșterii gradului de conștientizare asupra importanței siguranței rutiere.

Polițiștii Rutieri Bacău monitorizează în mod constant traficul și acționează pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, precum depășirile neregulamentare, viteza excesivă sau consumul de alcool înainte de a se urca la volan. Totodată, se acordă atenție deosebită respectării regulilor de către pietoni și bicicliști, promovând astfel conviețuirea armonioasă pe drumurile publice.În cadrul acestei campanii, polițiștii Rutieri Bacău interacționează cu participanții la trafic, oferind sfaturi și informații utile pentru o conduită responsabilă în trafic, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, se promovează utilizarea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție pentru copii, contribuind astfel la reducerea consecințelor tragicelor accidente de circulație.

Polițiștii Rutieri Bacău își intensifică eforturile pentru a asigura siguranța pe drumurile din județ și își exprimă speranța că acțiunile lor vor contribui semnificativ la reducerea numărului de accidente rutiere și la transformarea acestei zile într-o adevărată “Ziua fără decedați în accidente de circulație”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri