Ieri, în urma acțiunilor defășurate, polițiștii băcăuani au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale și au reținut 11 permise de conducere.

Având în vedere măsurile dispuse la nivelul conducerii Poliției Române, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, ieri, 8 iulie a.c., Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Bacău a coordonat, la nivel județean, acțiuni pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.250 lei.

Polițiștii au reținut 11 permise auto și au restras 8 certificate de înmatriculare.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Un tânăr de 20 ani, din comuna Dofteana a fost depistat, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost sancționat contravențional și i-a fost retras dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Un bărbat de 32 ani, din Onești, a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, după ce a fost surprins de polițiști că nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Asta cu pietonii lasati-o mai usor. Ca dacă pandaru, în cazul de fata militianul, te vede ca nu ai oprit masina, când pietonul abia coboară de pe bordură, ti-a si săltat permisul de zici ca e magician. Unu la mână: dacă si pietonii s-ar uita înainte sa se arunce pur si simplu pe trecere, între altele s-ar evita o groaza de accidente si doi, daca ar fi în București sau în alte orase aglomerate, pandarul in cauză, s-ar ocupa cu dirijarea traficului mai curând, pt ca acolo nu iti permiți sa stai după un gura cască care isi verifica mesajele pe trecerea de pietoni. Dar fiind intr-un oras de provincie, avem caracter din provincie la orice domeniu.

  2. Statul la pândă e un obicei tare prost din partea poliției.De ex. pe calea Barladului era un mcv camuflat între două mașini de gabarit ceva mai mare ,ceea ce a făcut aproape nedetectabila Masina politiei,trebuie să ai ochi de vultur ca să-i depistezi la timp.
    A doua problemă e că mulți au luat permisul așa cum e *tradiția* în România,si se cred șoferi pe ulițele satului prin oraș,deci aveți permis??Respectați legea fraților.
    A treia problema văd foarte frecvent”feisbucisti” care nici nu se uită când calca pe zebră,ei fiind băgați cu totul în telefon sau tableta. Sânt așa inconștienți ca nu realizează faptul că își pot pierde viața pt câteva momente de neatenție.Sa se înțeleagă foarte bine ca un pieton ARE DREPTUL să traverseze pe trecere da mai important ARE OBLIGATIA SA SE ASIGURE MAI INTAI,ceea ce foarte putini o fac.

  3. Problema asta cu pietonii care nu au bun simt sa vada ca e ditamai cardul de masini oprite la trecere si normal ar fi ca si pietonii sa ii lase pe soferi sa circule este tipic moldoveneasca Nu poti cere unei populatii care acum cateva decenii traia sub pamant, in adaposturi de chirpici si fara buda, sa rationeze, sa piceapa ca si masinile participa la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ