3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău
HomeActualitatePolițiștii, jandarmii și pompierii, la datorie de Ziua Națională - VIDEO

Polițiștii, jandarmii și pompierii, la datorie de Ziua Națională – VIDEO

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a RomânieiÎn perioada 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău va desfășura acțiuni specifice în zona de responsabilitate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și asigurarea ordinii și siguranţei publice.

Zilnic, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor în mai multe localități din județele Bacău, Iași, Suceava și vor acționa, atât în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, cât și independent, având ca prioritate siguranța tuturor persoanelor prezente în spațiul public, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, jandarmii din Gruparea Mobilă Bacău vor participa la ceremonialele militare și religioase desfășurate în municipiul Bacău, la Cimitirul Eroilor și în Piața Tricolorului, precum și în localitatea Dofteana, din județul Bacău și vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, la manifestările publice prilejuite de Ziua Națională a României în sprijinul Inspectoratelor de Jandarmi Județene Galați, Iași, Vrancea și Neamț, iar începând cu ora 19.00, vor asigura măsurile de ordine în municipiul Botoșani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și F.C.S.B., care se va desfășura pe stadionul municipal din localitate.

Echipaje de jandarmi vor fi prezente și la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, unde vor acționa în vederea asigurării securității persoanelor care folosesc transportul aerian în această perioadă.
Vă recomandăm să fiți responsabili și să respectați îndrumările forțelor de ordine, adoptați un comportament civilizat, evitați implicarea în conflicte de orice natură, iar dacă sunteți victime sau martorii unor fapte antisociale solicitați imediat sprijinul forțelor de ordine prezente în zonă, direct sau prin apel la Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Bucurați-vă responsabil de aceste zile de sărbătoare! Noi avem grijă să o faceți în siguranță!

POLIȚIȘTII INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN BACĂU LA DATORIE, ÎN MINIVACANŢA
PRILEJUITĂ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Peste 1000 de polițiști se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în minivacanța de 1 decembrie.

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie a.c., peste 1000 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 618 sunt poliţişti de ordine publică, 219 poliţişti sunt de la rutieră, iar restul de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă.

De asemenea, polițiștii vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor acționa zilnic, cu peste 90 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate zilnic şi de patrulele pedestre de siguranţă publică, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, vă recomandă:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Alegeți ruta cea mai eficientă. Luați în considerare că valorile de trafic pot crește considerabil pe anumite trasee.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți. Purtați centura de siguranță și concentrați-vă în permanență asupra traficului!

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Fotbal de mâna a treia

„Mai vrem astfel de meciuri” s-au entuziasmat comentatorii TV la finalul derby-ului FCSB- Farul Constanța 2-3. „Astfel de meciuri” înseamnă să-i vezi luftând în...

Când ideologia se află în conflict cu realitatea

Nu este absolut nici o noutate. Și nici nu este vorba să opereze doar în domeniul politic. Cunoaștem acest conflict din marketing. Măcar, la...

Ultimele știri