Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au loc în sistem integrat şi vizează, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Cu ocazia controalelor în trafic, forțele de ordine verifică legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autovehiculelor verificate în trafic sunt instruiți de polițiști în privinţa respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Vineri, polițiștii băcăuani, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv, în contextul noilor modificări legislative privitoare la prevenirea infectării cu COVID-19, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici.

În continuare polițiștii, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu vor desfășura activități pentru ca măsurile introduse să fie cunoscute de cetățeni și totodată respectate, în vederea limitării infectării cu Covid-19.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE