Ieri, polițiștii de investigarea criminalității economice din județul Bacău au constatat trei infracțiuni și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 35 800 de lei. Activitățile au avut loc în cadrul acțiunii naționale “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și meținerea siguranței publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii de investigarea criminalității economice din Bacău au acționat în piețe, târguri și complexe comerciale pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Astfel, în urma activităților de verificare și control, polițiștii au constatat trei infracțiuni, dintre care două de evaziune fiscală.

De asemenea, pentru neregulile constatate la agenții economici verificați, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35 800 de lei.

În urma verificărilor efectuate la patru puncte de lucru ale unei societăți comerciale din Bacău, polițiștii au constat inexistența documentelor care să ateste proveniența legală a bunurilor comercializate.

De asemenea, reprezentanții societății nu dețineau documente care să ateste legalitatea funcționării punctelor de lucru.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscal și folosirea creditului societății în interes personal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ