Peste 200 de poliţişti au acţionat suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Bacău, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost prezenţi, astăzi, 10 septembrie a.c. în mijlocul elevilor, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare pedestre și auto ale poliţiştilor.

Vor fi concepute și desfășurate programe și activități de informare și prevenire.
Poliţiştii vor fi zilnic alături de elevi şi cadre didactice, iar parteneriatul pentru o școală în siguranță sperăm că se va dovedi și în acest an eficient.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău urează tuturor mult succes în anul școlar 2018/2019!

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău asigură ordinea şi liniştea publică în zona instituţiilor de învăţământ
în anul şcolar 2018-2019

Odată cu începerea noului an şcolar unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, îl va constitui asigurarea ordinii şi liniştii publice şi creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ.

În anul şcolar care a început astăzi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va continua activităţile specifice pe linia prevenirii faptelor antisociale precum şi pentru asigurarea unui climat de normalitate în proximitatea instituţiilor de învăţământ din mediul urban şi rural.

Acţiunile vor viza, la fel ca şi până în prezent, consilierea şi îndrumarea elevilor în scopul creşterii interesului pentru participarea la cursuri, înţelegerea, conştientizarea şi respectarea legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Vor fi desfăşurate acţiuni specifice în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, în zona instituţiilor de învăţământ precum şi pe traseele de afluire şi defluire a elevilor şi cadrelor didactice şi se va ţine permanent legătura cu reprezentanţii instituţiilor şcolare.

Rugăm elevii să vadă în continuare în jandarmi un prieten de nădejde la care să apele cu încredere atunci când au nevoie.