13 aprilie 2024
ActualitatePolițiștii băcăuani, în subteran: Ce s-a întâmplat în Salina Târgu-Ocna

Polițiștii băcăuani, în subteran: Ce s-a întâmplat în Salina Târgu-Ocna

Într-o inițiativă inedită, polițiștii din Bacău au făcut echipă cu Societatea Națională a Sării S.A. – Sucursala Salina Târgu-Ocna pentru a desfășura activități de prevenire în Salina Târgu-Ocna. Cu un accent deosebit pe siguranța copiilor și prevenirea comportamentelor delincvente, această colaborare a adus în centrul atenției mici și mari din comunitatea locală.

Pe durata vacanței școlare, polițiștii au lucrat împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, pentru a informa și educa tinerii asupra riscurilor legate de consumul de droguri și a altor pericole sociale. Discuțiile au acoperit subiecte precum violența în familie, traficul de persoane și prevenirea accidentelor rutiere.

Mai mult decât atât, turiștii aflați în Salina Târgu-Ocna au fost surprinși de prezența unui laborator de siguranță rutieră, parte a proiectului „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Această inovație a adus o doză de distracție și informare într-un mediu neașteptat.Colaborarea cu Salina Târgu-Ocna a permis și distribuirea de materiale preventive cu teme variate, precum educația rutieră, siguranța personală și prevenirea faptelor violente. Cu sprijinul societății de sare, polițiștii au reușit să ofere turiștilor o experiență memorabilă și, mai ales, să îi implice în eforturile lor pentru o comunitate mai sigură.

Prezența polițiștilor în Salina Târgu-Ocna a fost primită cu entuziasm atât de copii, părinți, cât și de bunici, aceștia fiind încântați de această inițiativă inedită. La finalul misiunii, cei mici au plecat cu amintiri frumoase și cu promisiunea că vor deveni polițiști când vor crește. Baloane, pliante și legitimații de polițist pentru o zi au fost doar câteva dintre surprizele oferite, demonstrând că educația și siguranța pot deveni aventuri memorabile pentru întreaga comunitate.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri