21 iunie 2024
ActualitatePolițiștii bacăuani, alături de elevii școlilor din stațiunea Târgu Ocna

Polițiștii bacăuani, alături de elevii școlilor din stațiunea Târgu Ocna

Una dintre prioritățile polițiștilor din Bacău este să asigure siguranța elevilor și să prevină implicarea acestora în activități infracționale. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în colaborare cu colegii din cadrul Poliției Stațiunii Târgu-Ocna, Serviciului Rutier și Biroul Siguranță Școlară, activități preventive în Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr. 2 din Târgu Ocna.

Obiectivul acestor întâlniri a fost informarea elevilor și cadrelor didactice în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în activități infracționale. Peste 250 de elevi din 10 clase de învățământ primar și gimnazial au participat la dezbateri și au primit răspunsuri la întrebările lor legate de profesia de polițist.Printre temele abordate s-au numărat prevenirea violenței în școli, comportamentele antisociale ce pot genera delincvență juvenilă, consecințele comportamentului deviant, siguranța pe internet, disparițiile/plecările voluntare și siguranța rutieră. Elevii au fost sfătuiți să fie atenți la alegerea prietenilor, să refuze orice solicitare cu care nu sunt de acord și să evite implicarea în comportamente violente sau antisociale.

Reprezentanții poliției au subliniat importanța comunicării deschise cu profesorii, părinții și autoritățile în cazul în care devin victime ale violenței sau martori la astfel de comportamente. De asemenea, au oferit recomandări cu privire la relațiile cu persoanele noi cunoscute, subliniind necesitatea prudenței pentru a evita manipularea în scopul comiterii infracțiunilor sau de a deveni victime ale acestora.

Aceste activități de prevenire a delincvenței juvenile vor continua și în perioada următoare, polițiștii urmând să colaboreze cu alte unități școlare din județ pentru a asigura un climat sigur și sănătos pentru elevi. Prin aceste demersuri, poliția locală își propune să contribuie la formarea unei generații responsabile, conștiente de riscurile asociate comportamentelor antisociale și infracționale.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img