Polițiștii băcăuani au continuat acțiunile pentru verficarea prevederilor legale în domeniul transportului, pentru salvarea de vieți și menținerea ordinii publice. În urma acțiunilor desfășurate în această săptămână au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 07-11 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat, în sistem integrat împreună cu jandarmii băcăuani, pentru verificarea legalității transportului rutier de mărfuri și personae, precum și pentru salvarea de vieți și menținerea ordinii și liniștii publice.

Au fost instituite filtre rutiere în cadrul cărora au fost verificate peste 700 de autovehicule.

Polițiștii au depistat 6 persoane căutate în temeiul legii, dintre care un posesor al unui mandat european de arestare și 5 persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

De asemenea, au fost constatate 21 de infracțiuni, dintre care 18 în flagrant delict și au fost applicate 726 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 167 115 lei.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 39 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică și 47 de sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere polițiștii au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 473 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a încălcării prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 69 de premise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ