Polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat în luna decembrie 2015, în județul Bacău, pentru verificarea legislației privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Polițiștii au verificat 477 de unități ce desfășoară activități în domeniu, 138 de spații de depozitare, precum și 16 transporturi de valori, fiind aplicate 58 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 2 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, poliţiştii structurilor de ordine publică din județul Bacău au desfăşurat controale și verificări privind respectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului unităţilor economice care manipulează şi depozitează valori însemnate, ori transportă valori monetare.

PUBLICITATE

În cadrul acțiunilor desfășurate, a fost verificat modul de respectare a reglementărilor legale privind organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora.

De asemenea, au fost efectuate controale la societăţilor care realizează transportul de valori, precum și pentru reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.

Astfel, în perioada mai sus amintită, poliţiştii au verificat 477 de unități ce desfășoară activități în domeniul menționat, 138 spații de depozitare, precum și 16 de transporturi de valori.

În urma acestor verificări, în 19 cazuri au fost constatate deficiențe privitoare la locurile de depozitare.

Dintre acestea, în 11 cazuri s-a constatat lipsa sistemelor electronice de securitate, iar 8 sisteme erau neasigurate cu pază.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 prestatorilor de servicii și 33 conducătorilor de unități.

Controalele efectuate de poliţiştii pe linia transportului de valori au urmărit, cu predilecție, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor vizate.

De asemenea, au vizat modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate.

În urma celor 16 verificări efectuate asupra unor transporturi de valori, în 7 cazuri au fost constatate deficiențe, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 prestatorilor și 5 conducătorilor de unități.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ