7 infracțiuni au fost constatate și 312 sancțiuni contravenționale au fost aplicate, de către polițiști, în cadrul activităților desfășurate în județul Bacău pentru creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale.

La data de 14 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

În cadrul activităților desfășurate polițiștii au constatat 7 de infracțiuni, din care 3 în flagrant delict. Dintre infracțiunile constatate 3 au fost la regimul circulației rutiere și 4 judiciare.

Pentru abaterile de normele în vigoare constatate, polițiștii au aplicat 312 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 113.640 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 947 de lei.

Astfel, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 32 de sancțiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 4 sancțiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 31 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

În cadrul acticităților de fluidizare și monitorizare a traficului rutier polițiștii au aplicat în total 200 de sancțiuni contravenționale și au luat măsura complementară a reținerii permiselor de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept față de 23 de conducători auto.

Exemple semnificative:
La data de 15.02.2016, orele 00,30, a fost depistat în flagrant un tânăr de 28 de ani, din or. Dărmăneşti, jud. Bacău, în timp ce conducea un autoturis pe str. Energiei, din or. Dărmăneşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma urma testării cu aparatul alcooltest marca Drager, a rezultat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cel în cauză a fost condus la Spitalul or. Comăneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din Cod pen. urmând ca la finalizare să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

La data de 14.02.2016 lucratorii Sectiei 2 Politie au actionat in Târgul Auto Șerbănești pe linia prevenirii si combaterii comertului ilicit, identificarii bunurilor provenite din infractiuni, ocazie cu care au fost depistați trei bărbați domiciliați în orașul Comănești, jud. Bacău, în timp ce organizau jocuri de noroc neautorizare tip ALBA – NEAGRA.
Aceștia au fost conduși la sediul Secției 2 Poliție Bacău unde au fost sanctionați contravențional conf. Leg 61/1991 art. 2, pct. 5.cu amendă în valoare totală de 2000 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ