Polițist trimis în judecată pentru luare de mită

0

Ca urmare a activităților procedurale efectuate de lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) — Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bacău, la data de 13.03.2017, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.G., agent de poliție cadrul IPJ Bacău, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

La data de 23.02.2017, o persoană a sesizat DGA — SJA Bacău cu privire la faptul că un agent de poliție i-ar fi pretins o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru o soluție rapidă într-un dosar penal.

În fapt, în luna ianuarie 2017, denunțătorul a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu două victime și pagube materiale. La data de 23.02.2017, polițistul i-a pretins acestuia o sumă de bani neprecizată pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu cu privire la cercetările efectuate în urma accidentului și pentru a urgenta soluționarea dosarului penal.

PUBLICITATE

La data de 27.02.2017, lucrători de poliție judiciară ai DGA — SJA Bacău, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău l-au prins în flagrant pe S.G. în timp ce primea de la denunțător suma de 2.575 lei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus față de polițist măsura reținerii preventive pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Bacău a hotărât arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ