Când sunt prin preajma unor oameni care se ocupa de politica – observati, desigur, ca nu vorbesc despre politicieni, intrucât, in opinia mea, acest dorit corp profesional este departe de a fi fost zamislit in România – simt un mare deranj in fragila mea fiintare. Mai pe sleau, daca sufletul meu ar fi purtator de vitriol electoral cotidian, nu i-as ierta. Cum nu sunt decât un muritor de duzina, nu-mi ramâne decât sa stau la taifas cu vorbele mele si sa zic, din când, in când câte ceva…

De pilda, vreau sa va spun ca sunt indragostit de Copil. Aceasta este prioritatea vietii mele. Copil fata de care oamenii care se ocupa de politica se comporta ca niste criminali. Le alunga (cu proiect politic!) parintii in strainatate, isi bat joc de profesorii si medicii lor (cu proiect, cu buna stiinta!), umilindu-i cu salarii pentru care eticheta mizerabil suna a mare noblete. ETC.

Si-mi mai este sufletul lipit de orice om care are corpul sau sufletul in mare deranj, stiind ca rar isi poate obloji câte ceva, data fiind subfinantarea cronica a asistentei medicale. Si-mi vine sa ma tot duc, departe de România, intr-o jungla, atunci când aud ca pentru revigorarea sistemului sanitar oficializarea spagii ar fi solutia ideala. Ca sa pricepem despre ce este vorba, pentru mine, cei care se ocupa de politica sunt lumpenul societatii noastre; lumpenul moral si profesional…

In acest peisaj apocaliptic, prezent mereu in subconstientul meu de fiinta ticalos hatuita (de oamenii care se ocupa de politica…), iata ca apar unele semnale umane. Joi, la spitalul bacauan, a fost semnat, de catre ministrul Sanatatii noastre care-si duce zilele in pionieze, contractul de modernizare a sectiei de radioterapie. Sapte sau opt mii de bacauani, aflati in mare dificultate, erau nevoiti sa apeleze la spitale din Bucuresti, Cluj, Iasi sau Târgu Mures, intrucât nu si-au permis sa mearga la clinici din Viena sau Istanbul.

Parafarea acestui contract este o victorie a bunului simt. Faptul ca bunul simt a inceput sa-i viziteze (n-am spus sa-i locuiasca…) pe oamenii care se ocupa de politica e de bun augur. Fireste, cred ca nici macar oamenii care se ocupa de politica (in Bacau, la Bucuresti) n-ar vrea ca acest eveniment sa fie transformat intr-o stire triumfalista, gen ,,Vesti din tarile socialiste”, asa cum obisnuia pupaciosul cotidian ,,Scânteia”. Probabil ca nici semnatarii contractului n-ar vrea ca firescul lor gest sa apara la o rubrica gen ,,Multumim din inima partidului!” E bine, e foarte bine ce-ati facut, e normal, desi destul de târziu. Ati cam lalait-o. Punct.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Acest proiect va fi de bun simt doar atunci cand primul pacient va fi tratat in aceasta baza de tratament! Pana atunci….utopii ca si Spitalul municipal! Vom scoate bani din buzunar ca sa dam spaga!

LĂSAȚI UN MESAJ