Lumea e interesata de politica, fara doar si poate. Chiar daca n-o agreeaza si, de multe ori, se arata oripilat, revoltat chiar, românul vrea sa stie ce e cu unul sau cu altul din zona asta, in ce ape se scalda, ce a mai facut sau n-a facut, daca e sa-l injure sau sa-l gratuleze. Ii place politica nu doar la nivel de bârfa, ci mai curând pentru ca e constient de faptul ca politicul a dictat tot timpul cursul vietilor noastre, de el a depins directia in care ne indreptam, cu bune si rele. Practic, cei de acolo, din politichie, au decis mereu cât sa fie de scumpe apa, curentul, benzina, pâinea, sau cât de mult sa ne creasca salariile, pensiile, alocatiile copiilor ori impozitele.

Românul s-a contopit cu politica, o priveste cu interes si, de multe ori, o analizeaza intr-o maniera corecta, obiectiva – taman ca Moromete la birtul din sat -, pentru ca, la urma, sa emita judecati, sa dea verdicte, sa puna etichete. Ce sa mai… românul e politician sadea… nepracticant, desigur. Peste tot locul, oamenii m-au intrebat mereu câte ceva din zona asta: „De ce mai avem guvernanti, de-i lasa pe arabii astia sa vina puhoi peste noi?

Macar de-ar ajunge unii mai de Doamne ajuta, dar, nu vedeti, par ca n-au nimic, decât boccele? Si mai aduc si necaz!!!”sau „L-au dat jos pe Ponta! Oare n-o fi cu bataie mai lunga, pâna la alegeri?! Ca parca prea s-a intâmplat asa, pe nepusa masa!!!”, apoi „Ati vazut ce Guvern si-au ales astia? E o facatura de-a liberalilor. Aia de la Justitie habar n-avea pe ce lume traieste.” In fine, unii concetateni sunt mai atenti la ce se-ntâmpla local si-mi zic: „Ati auzit, cica un consilier local se lupta sa scada tariful la apa”, sau „A venit azi un deputat, in parcare, la Romalion, care zicea ca vrea sa ne ajute cu Antifrauda asta”.

PUBLICITATE

Personal, de un lucru sunt sigur: tot ce misca in zona asta sunt doar interese de grup, nu i s-a rupt niciunuia osul pentru ca plebei ii merge rau, din ce in ce mai rau. Nici nu mi-as imagina vreo clipa ca deputatul n-are somn din cauza comerciantilor de la Romalion asaltati de Antifrauda si nici ca acelui consilier local i-a pierit pofta de mâncare cu gândul la apa scumpa care se scurge in chiuveta lui nea Alecu. Tocmai de aceea visez sa-l vad, odata si odata, pe românas cum iese de sub efectul tranchilizantelor administrate consecvent de politicieni. Da Doamne!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

    • si pe marginea drumului, si la intersectia ulitelor, pe camp, in tot satul. Asa cum facem si azi, peste tot, nu?!
      As completa cele scrise de dl radu cu faptul ca toti isi fac de fapt campanie, si respirand o fac, si la buda cred, ori de cate ori e nevoie (a lor).

LĂSAȚI UN MESAJ