Ceata care pluteste in jurul activitatii desfasurate la Asociatia 83, de pe strada Mioritei, s-ar putea risipi. De multe luni, actele asociatiei nu au putut fi verificate nici de reprezentantii Biroului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Bacau, nici de Politia economica. Dupa mai multe incercari nereusite, de curand actele au fost ridicate de la sediul asociatiei si sunt verificate de politisti. La o simpla privire, s-a descoperit o lipsa de 400 de milioane de lei in luna iulie. Cenzorii vorbesc de peste un miliard de lei disparuti.

Incepand din septembrie 2004 si pana in urma cu trei saptamani, toate incercarile inspectorilor din primarie si ale politistilor de a verifica actele Asociatiei 83 au fost sortite esecului. aAm avut sesizari ca in aceasta asociatie sunt nereguli, ne-a declarat Lorena Lazarica, inspector de specialitate. Ne-am deplasat de mai multe ori la sediul asociatiei, dar fie nu gaseam pe nimeni, fie ni se spunea ca actele sunt la cenzor. Am fost chiar impreuna cu Politia economica si cu reprezentantii CET. Aceasta asociatie are un debit enorm la CET, iar furnizorul ne-a solicitat sprijinul spre a lamuri situatia. Abia acum trei saptamani ni s-au prezentat documentele”.

Peste 400 de milioane lipsa intr-o luna

Inspectorul Lorena Lazarica spune ca la Asociatia 83 este un haos total. In procesul verbal incheiat la ridicarea documentelor sunt specificate neregulile constatate la prima vedere: registre de casa completate in creion, referate nesemnate de presedintele asociatiei si nestampilate, referate in alb pentru calatorii cu taxiul in valoare de sute de mii de lei fiecare. aAm descoperit pe loc o diferenta de 408 milioane de lei intre soldul scriptic si cel faptic numai pentru luna iulie. Cand au vazut ca vor urma verificari, cenzorii asociatiei ne-au spus ca au facut si ei o verificare si au descoperit o lipsa de 1,1 miliarde lei in gestiune”, a mai declarat Lorena Lazarica. De asemenea, cenzorii Corneliu Hairas si Maria Fantana au trimis o informare catre Primaria Bacau in care se declara nevinovati de situatia de la Asociatia 83 si acuza pe presedintele Nicolae Driu ca nu a lucrat decat cu presedintele comisiei de cenzori, Margareta Palcau.

Presedintele se declara nevinovat

Presedintele asociatiei, Nicolae Driu, declara ca nu stie nici macar ce acte au fost ridicate de la asociatie si ca nu i s-a inmanat un proces verbal. Admite ca la asociatia pe care o conduce sunt nereguli. aPresedinta comisie de cenzori este vinovata ca nu a facut lumina in acte, declara presedintele Driu. A motivat ca nu i s-au pus la dispozitie. Administratorul Cristina Bardasu este de vina ca nu a prezentat documentele la control. Acum, in timpul cercetarilor, a plecat in concediu. Da, sunt nereguli la asociatie si ma astept ca expertiza politiei sa scoata la iveala o lipsa in gestiune. Nu pot inca spune de cat va fi. Eu nu sunt vinovat. Nu m-am nascut presedinte si nu ma pricep la contabilitate”. Pana vor afla adevarul, locatarii trebuie sa faca fata unei noi probleme: RAGC ameninta cu sistarea apei pentru o restanta de peste 100 milioane lei din luna mai. Si asta in conditiile in care la asociatie se incaseaza si 35 de milioane pe zi.Scris de Doina MINCUPUBLICITATE