8 conducători auto au fost depistați pe D.N. 2, în timp ce conduceau autoturisme cu viteze cu peste 50km/h mai mari decât limita maximă admisă pe acest sector de drum.

Polițiștii rutieri băcăuani se află în teren, monitorizând traficul rutier pe principalele drumuri naționale care traversează județul Bacău, în vederea prevenirii producerii unor evenimente rutiere grave.

În perioada 15 – 20 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii acționează, la nivel național, pentru siguranța traficului rutier și salvarea de vieți omenești.

PUBLICITATE

În perioada 18-20 decembrie a.c., s-au luat măsuri de intensificare a activităților de fluidizare și supraveghere a traficului, polițiștii acționând pentru sancționarea celor care încalcă regulile de circulație, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate la data de 18 decembrie a.c., polițiștii au acționat cu 10 autospeciale din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, echipate cu aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculeor.

În cele 6 ore de acțiune, echipajele de poliție rutieră din teren au luat măsuri de sancționare contravențională față de 109 conducători auto, care nu au respectat limitele de viteză pentru sectoarele de drum pe care se aflau.

De asemnea, față de 8 conducători auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, după ce au fost depistați conducînd autovehicule pe D.N. 2 cu viteze cu peste 50km/h mai mari decât limita maximă admisă pe acest sector de drum.

Politia Rutiera a dat iama in soferi

https://www.desteptarea.ro/politia-rutiera-a-dat-iama-in-soferi/

Posted by Desteptarea de Bacau on Saturday, December 19, 2015

Astfel, în localitatea Răcăciuni, pe D.N. 2, polițiștii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Bacău, care conducea un autoturism cu viteza de 134 de km/h.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 945 de lei și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept.

Recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun.

Totodată, atragem atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conducători auto! În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Din pacate mcv-urile sunt directionate doar pe zonele unde se pot lua permise (ex prelungirea com ghe doja spre cleja unde acum jumate de an era inafara localitatii dar CNADR e mana in mana cu rutiera si tre sa le dea un ajutor sa-si faca planul!desi ei ar trebui sa stea in locuri unde se intampla cu adevarat accidente nu la mica ciupealaa

LĂSAȚI UN MESAJ