– Politia Locala trebuie sa-si caute urgent sediu – Consiliul Judetean evacueaza institutia dupa zece ani in care si-a desfasurat activitatea in sediul de pe 9 Mai – Bursa de Marfuri va organiza o licitatie deschisa pe 12 februarie – contractul va fi pe zece ani, iar pretul maximal oferit va fi de 7,5 euro/mp, dar se cauta cea mai buna oferta din punct de vedere economic

Pe 12 februarie, Bursa Româna de Marfuri – terminal Bacau va organiza in numele Politiei Locale o licitatie deschisa, cu calificare si urmata de strigarea libera a pretului, prin care institutia doreste sa identifice un nou spatiu pentru a muta activitatea. In prezent, politistii locali au birourile impartite in doua cladiri, una pe strada 9 Mai, in imediata vecinatate a Colegiului Economic si alta pe Bulevardul Unirii, spre Autogara.

Sediul de pe 9 Mai, unde isi desfasoara activitatea serviciile Ordine Publica, Siguranta Rutiera si Evidenta Persoanei apartine Consiliului Judetean (CJ) si a fost in folosinta politiei intre anii 2004 si 2014. La incheierea contractului, CJ a refuzat prelungirea lui si a cerut politistilor sa se mute. „Prin adresa 5421/10.09.2015 Consiliul Judetean a solicitat eliberarea, in termen de 15 zile a imobilului de pe strada 9 Mai 104, iar prin notificarea 6170/13.10.2015 a Biroului Judecatoresc Pancescu Nicolae, eliberarea, in termen de 30 de zile, a imobilului.

PUBLICITATE

Politia Locala nu a putut duce la indeplinire aceasta obligatie din cauza lipsei unui spatiu adecvat desfasurarii activitatii. Drept urmare, Consiliul Judetean Bacau a formulat cerere de chemare in judecata prin care solicita evacuarea Politiei Locale”, se arata in expunerea de motive prezentata consilierilor locali in sedinta extraordinara de ieri, la proiectul de hotarâre prin care institutia a inceput demersurile de a cauta un spatiu. Pâna la 11 ianuarie 2016, Politia Locala a avut termen sa comunice CJ daca va executa de bunavoie hotarârea judecatoreasca. Este vorba de un spatiu de aproximativ 400 mp si un teren pe care sunt parcate masinile de 1077 mp. Politia Locala cauta acum sa inchirieze un spatiu intre 700 si 900 mp si o curte de minimum 300 mp, potrivite pentru activitatea desfasurata. Institutia are 150 de angajati si a fost infiintata in februarie 2011 ca urmare a reorganizarii Politiei Primariei.

„Avem nevoie de spatiu ca de aer!”

Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, a explicat ca institutia a câstigat procesul, prin urmare Politia Locala a municipiului Bacau trebuie sa paraseasca, in februarie, imobilul de pe strada 9 Mai. „Vom face un studiu cu privire la gradul de rezistenta al cladirii, ca sa stim daca sunt sau nu sunt probleme de structura, dupa care vom decide ce lucrari sunt necesare si cum vom folosi aceasta cladire”, a declarat Ionel Floroiu. El a precizat ca sunt foarte multe directii si servicii din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Bacau sau dintre cele aflate in subordinea CJ care lucreaza in conditii improprii. „Sunt o gramada de servicii si compartimente care au nevoie de spatiu ca de aer. Dupa evaluarea situatiei acestora si dupa reabilitarea cladirii vom lua o hotarâre privind destinatia imobilului”, a explicat Ionel Floroiu.

„Dam dovada de bunavointa, aratând ca ne vom muta. Sper sa avem intelegere. Am inceput deja sa impachetam lucrurile. Ne trebuie un spatiu adecvat pentru activitatea noastra.”
Relu Mardare, sedul Politiei Locale Bacau

Intre Politia Locala si Bursa de Marfuri a fost incheiat deja un contract de prestari servicii pentru organizarea licitatiei. Garantia de participare este de 22.000 lei. Câstigatorul licitatiei va da un comision de 2 la suta din valoarea contractului, Bursei de Marfuri.

Silvia Patrascanu
Andreea Gavrila


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Politia locala e inutila, pana si denumirea dubioasa. De ce mai avem jandarmerie si politie nationala? Pe langa faptul ca consuma gazul degeaba prin oras, se mai plimba cateodata cu masinile,mai sunt si slab pregatiti, pusi numai pe invarteli cu traficantii de tigari, unii dintre ei de abia stiu sa scrie romaneste. Trebuiau sa ramana gardieni publici, oricum in oras sau prin comune cei de la politia locala sunt argatii primarului si il ajuta la invarteli, Chiar nu vad utilitatea acestei institutii, plus ca se mai imbraca si cu haine identice sau asemanatoare cu ale politiei.

  2. Licitatie este scoasa pe Bursa de Marfuri???!!!…..nu se mai agreaza SEAP?
    E acceasi golanie ca achizitia de gaze naturale facuta prin intermediari de Transgaz zilele trecute, unde Romania (adica noi cetatenii de rand) a fost furata cu 24 milioane de lei….

  3. MAREA CONFUZIE pe care o au cetățenii este mare unii cu greu fac diferenta intre cele doua institutii cu aceasi denumire.Politia locala este o mare păcăleală pentru contribuabili din a căror bani sunt platiti.Dacă un pensionar ar sti că acesti POLITISTI au o retributie lunară de aprioape 2500 lei lunar în afară de sporul de noapte s-ar cruci Oameni buni slaaba pregatire a lor îi face să fie ineficienți.Să facem ceva civic pentru desfiintarea acestei structuri cheltuitoere de bani publici

LĂSAȚI UN MESAJ