În ultimele două zile, polițiștii băcăuani au constatat 30 de infracțiuni și peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200 000 de lei. Activitățile pe care Poliția Română le desfășoară în toată țara fac parte din acțiunea “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și meținerea siguranței publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În baza planului de acțiune “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest context în perioada 05-06 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au constatat 30 de infracțiuni, din care 17 de natură judiciară și 9 la regimul circulației rutiere.

PUBLICITATE

În cele două zile polițiștii băcăuani au intervenit și au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 28 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 21 conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au luat 368 măsuri de sancționare contravențională, din care 114 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 26 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 196 475 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 13 930 de lei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ