Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști

La data de 22 martie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Săuceşti au depistat un bărbat de 63 ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bacău.
Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de un an pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la înşelăciune.
Cel în cauză a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 22 martie a.c polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Traian au depistat doi bărbaţi de 42 şi 48 de ani, din comuna Negri, în timp ce tăiau cu un ferăstrău mecanic, material lemnos de esenţă stejar, în cantitate de aproximativ 0,500 mc, pe care intenţionau să-l transporte la domiciliu cu un atelaj hipo.
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 1000 de lei iar materialul lemnos a fost confiscat.

La data de 22 martie a.c polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mărgineni au depistat în flagrant un bărbat de 66 de ani, din comuna Balcani, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN 2G, material lemnos, esenţă fag, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5000 de lei iar întreaga cantitate de materialul lemnos, în total 3,84 mc, a fost confiscat.

Dosare penale la regimul rutier

La data de 21 martie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Moinești, au depistat în flagrant un tânăr de 28 ani, din Moinești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcohol pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a acloolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La data de 22 martie a.c., în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 49 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicu Enea din Bacău, care emana halenă alcoolică.
Din verificări a rezultat că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce suspendat, iar la solicitarea testării cu aparatul etilotest, acesta a refuzat.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniulor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice în timp ce acest drept este suspendat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.


PUBLICITATE