Poliția în acțiune

Perchezitii la persoane bănuite de furt calificat

La data de 21 februarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza localităţii, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 08/09 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras bunuri, respectiv lisă metalică, amplasată pe DN 11A.
În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase şi predate părţii vătămate, prejudiciul fiind recuperat integral.
În cauză s-a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat faţă de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, toţi din localitate.

500 de kg de deşeuri feroase confiscate de poliţiştii oneşteni

Poliţiştii din Oneşti au confiscat 500 de kg de deşeuri feroase, de la un tânăr de 23 de ani, depistat în trafic. Acesta a fost sancţionat contravenţional.

La data de 21 februarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Oneşti au oprit pentru control, pe bulevardul Oituz, din localitate, un tânăr de 23 de ani, din judeţul Vrancea, care se deplasa cu o autoutilitară.
În urma controlului autovehiculului, polițiștii au depistat în interior 500 de kg de deşeuri feroase, fără documente de provenienţă.
Tânărul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, iar cantitatea de deşeuri depistată a fost confiscată.

2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită

La data de 21 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna au depistat un bărbat de 52 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bacău cu pedeapsa închisorii la 2 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Bacău.

Depistat de poliţişti la volan sub influenţa alcoolului

La data de 21 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Moineşti au depistat în trafic, un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului.

Alte articole