Polițiștii băcăuani au acționat pentru salvarea de vieți și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma acțiunii defășurate, la data de 10 martie a.c, polițiștii au aplicat 240 de sancțiuni contravenționale și au reținut 59 de permise de conducere.

La data de 10 martie a.c., polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonilor și neacordării priorității de trecere pietonilor, precum și pentru combaterea vitezei excesive.

În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat în total 240 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele rutiere.

PUBLICITATE

Astfel, s-au aplicat 105 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 de sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare și 34 de sancțiuni pietonilor care traversau arterele rutiere prin loc nepermis.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 54.400 de lei.

De asemenea, față de 59 de conducători auto s-a luat măsura complementară a reținerii permiselor de conducere, dintre care 35 pentru depășirea limitei legale de viteză și 20 pentru neacordare prioritate pietoni.

Exemple semnificative:

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Filipești, a fost depistat de polițiști, pe D.N. 2, în localitatea Filipești, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 157 km/h.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a luat măsura reținerii permisului de conducere.

Polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Bacău care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gării, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar în traversarea străzii.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a luat măsura reținerii permisului de conducere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ