Armă ridicată de poliţişti

La data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au depistat la locuinţa unui tânăr de 29 de ani, din comuna Poduri, o armă neletală, respectiv un pistol de calibru 9 mm şi 70 de cartuşe, deţinute fără respectarea condiţiilor legale.
Din verificări a rezultat că tânărul ar fi polizat seria armei.
Pistolul şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

3000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

Poliţiştii Serviciului Rutier au confiscat 3000 de pachete de ţigarete de contrabandă, de la doi bărbaţi, de 28 şi 41 de ani, depistaţi în trafic. Aceştia au fost reţinuţi.

La data de 30 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în comuna Răcăciuni, doi bărbaţi, unul de 28 de ani, din judeţul Giurgiu şi altul de 41 de ani, din judeţul Constanţa, care se deplasau cu un autoturism.
În urma controlului, polițiștii au depistat în autoturism 60.000 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.
Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care au ridicat în vederea confiscării suma de 1470 de lei găsită asupra bărbaţilor.

Țigaretele, în valoare de 33.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Bărbat reţinut de poliţişti pentru distrugere

Polițiștii din Oituz au depistat un bărbat de 63 de ani, din localitate, bănuit că ar fi distrus cu un topor o parte din gardul proprietatea surorii sale.
Poliţiştii au stabilit că bărbatul, în urma unui conflict cu membrii familiei, ar fi distrus o porţiune din gardul locuinţei.
Bărbatul a fost depistat şi identificat de poliţişti care au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
Bănuitul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propuneri legale.

Accident rutier pe DN 12A

La data de 30 mai a.c, în jurul orei 20.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu o victimă.
Din cercetări a rezultat că, în timp ce un bărbat de 62 de ani, din Târgu Ocna conducea un autoturism pe DN 12 A, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un copac.
Din impact a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a rămas internat la Spitalul Oneşti.
Bărbatul nu a putut fi testat alcoolscopic, însă i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Reţinut de polițiști pentru furt

La data de 30 mai a.c., polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat un tânăr de 17 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 24- 29 mai a.c., tânărul ar fi profitat de neatenţia angajaţilor unor societăţi comerciale din Bacău şi ar fi sustras trei telefoane mobile şi o bicicletă.
Tânărul a fost reţinut de poliţişti şi urmează a fi prezentat parchetului cu propuneri legale.

Alte articole