Acțiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în mediul stradal

La data de 13 mai a.c., în intervalul orar 14.00-19.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în mediul stradal.
Astfel, în urma activităților desfășurate polițiștii au legitimat 206 persoane, au controlat 103 autovehicule și au verificat 28 de operatori economici.
De asemenea au constat 4 infracțiuni, au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.895 de lei, au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
Exemple:
La data de 13 mai a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Compartimentului de Ordine Publică a Poliţiei Municipiului Bacău, a depistat și reţinut un bărbat de 46 de ani, din comuna Hemeiuş, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bacău.
Acesta are de executat o pedeapsă de 1,4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.La data de 13 mai a.c. o patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti, a depistat un bărbat de 64 ani, din comuna Gura Văii, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ.119, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 zile.

Dosar penal pentru că a condus fără a avea acest drept

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 18:00, o patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, a depistat pe strada Republicii din municipiu un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian, în acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică

La data de 14.05.2022, în intervalul orar 16.00 – 00.00, polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precujm și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău și Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău au acţionat pe raza comunelor Secuieni, Plopana, Odobești și Lipova.
Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, asigurarea unui climat corespunzator de siguranță civică, prevenirea și combaterea faptelor de violență, verificarea respectării de către agenții economici a prevederilor legislației specifice domeniului de activitate pe linie de sisteme de securitate, verificarea angajatorilor în vederea identificării și combaterii muncii fără forme legale, precum și respectarea legislației specifice Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
În urma activităților desfășurate de către cei 13 lucrători, 9 societăți comerciale au fost verificate și au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.100 lei.

La volan, sub influența băuturilor alcoolice

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 02:45, polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din comuna Balcani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Moineşti unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Serviciul Rutier în acțiune

La data de 14 mai a.c., polițiștii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi a consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.
La acţiune au participat 40 de poliţişti rutieri şi 23 de poliţişti de ordine publică.
În cadrul activităţilor desfășurate au fost aplicate un număr de 185 de sancţiuni contravenţionale, din care 96 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru consumul de alcool la volan.
De asemenea au fost reţinute 52 permise de conducere din care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru conducerea sub influența alcoolului. Totodată au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE