Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 01 mai a.c, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în localitatea Onişcani, un bărbat de 45 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 102 km/h.
Din verficări, s-a stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul având acest drept suspendat.

A refuzat testarea cu aparatul alcooltest

Polițiștii Biroului Rutier Bacău au depistat pe raza aceleiași localități, un tânăr de 27 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Mărăşeşti, pe sensul opus de mers.
Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă tânărul a refuzat. Totodată, acesta a refuzat şi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuz de recoltare de mostre biologice de sânge.

Cercetat penal de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 02 mai a.c, o patrulă mixtă, formată din poliţist şi jandarm au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 54 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Vultureni, aflându-se sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Din verificări s-a stabilit că, autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată şi nu deţinea poliţă de asigurare de răspundere civilă obligatorie, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3175 de lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.PUBLICITATE