Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

           La data de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat un bărbat, de 57 de ani, din comuna Ghimeş-Făget, condamnat de către Judecătoria Moineşti la o pedeapsă de 1 an, 6 luni şi 20 de zile de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

          Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Controale ale polițiștilor de la ordine publică pe linie de silvicultură

În perioada 24-26 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Judeţene, ai Direcţiei Silvice Bacău şi în colaborare cu jandarmi şi poliţişti locali.

Au fost instituite 32de filtre pe raza întregului judeţ, fiind verificate peste 400 de vehicule şi legitimate 621 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.110 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 18 m.c. material lemnos, în valoare totală de 5.000 de lei. Totodată, poliţiştii au constatat în flagrant delict, 3 infracţiuni de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

            Pe raza localităţii Comăneşti, poliţiştii au depistat un localnic de 18 ani ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2,64 m.c. material lemnos, cireş, fără a deţine documentele de însoţire.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos şi au aplicat sancţiune contravenţională conform Legii 171/ 2010.

Depistat la volan, fără permis

               La data de 26 februarie a.c., polițiștii din Pârjol au depistat un localnic de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

              Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis.

Sancționat contravențional pentru transport ilegal de persoane

 La data de 26 februarie a.c., polițiștii rutieri din Oneşti au depistat un bărbat de 37 de ani, care efectua transport de persoane, pe ruta Oneşti-Oituz, fără a deţine documente legale pentru această activitate.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

Cercetat de poliţiştii din Oneşti

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din Oneşti, în timp ce desfășurau activități specifice, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din comuna Oituz.

În timpul verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul emana halenă alcoolică şi i s-a solicitat să fie testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea determinării concentrației de alcool pur în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.PUBLICITATE