Polițiștii din județul Bacău au desfășurat, la sfârșit de săptămână, activități suplimentare pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada 08-10 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat acțiuni suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieră și investigații criminale au efectuat 40 de controale la unități comerciale, 31 de verificări la unități asigurate cu pază și au instituit 20 de filtre rutiere.

PUBLICITATE

În urma activităților, au fost constatate 14 infracțiuni, dintre care 8 în flagrant delict.

Polițiștii au depistat 8 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 528 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de130 145 de lei. Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, iar 13 pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au luat 469 măsuri de sancționare contravențională, din care 252 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 84 de permise de conducere și s-au retras 7 certificate de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ