Când am auzit, ne-am dus si noi. Curiosi, am cercetat rafturile: pâine neagra la tava, pâine cu cartofi, franzela, pâine integrala, “produse de-ale noastre, facute aici, in Poduri”, ne-a asigurat Daniela Stoleriu, o tânara draguta si la chip, si la purtare.

Gospodinele mai gasesc aici detergenti, condimente, paste, iar copiii, ciocolata, snacksuri si cornuri.

“In timpul scolii, cel mai bine merg dulciurile, iar vara, pâinea… Vin, oamenii, si la automatul de cafea, dar putini ca la tara lumea bea cafeaua acasa”, spune Daniela. Tot pentru pâinea asta grozava, facuta dupa reteta traditionala, a intrat “La Palade” si Dumitru Mangu, fost director la Metalurgica Bacau inainte de 1990, azi, pensionar.

PUBLICITATE

Ne bucuram de intâlnire si, din una in alta, aflu ca are o casa in satul Cernu, “cu un pic de gradina” in care cultiva ardei, castraveti, rosii si zarzavaturi.

Daca e vorba despre rosii nu rezist ispitei, ma laud cu soiurile mele, apoi si Dumitru Mangu, cu ale sale. Intr-o zi, voi trage o fuga la Cernu ca sa-i vad gradina, promit eu.

Dumitru Mangu
Dumitru Mangu

Fostul director al fostei uzine plateste pâinea, iar la plecare marturiseste: “Imi place aici, e curat, fetele sunt foarte amabile si e bine ca nu se vinde bautura. Opresc uneori ca sa beau o cafea si sa mai stau la taclale.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ