Drumarii din judetul Bacau s-au intâlnit, ieri, in sala mica a Consiliului Judetean si au analizat solutiile tehnice pentru podul peste Oituz.

Discutiile au avut loc in cadrul unui seminar organizat de ing. Valentin Palea, presedintele Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri (APDP) Bacau. “Asa cum mi-am propus la preluarea mandatului, am urmarit indeplinirea scopurilor asociatiei prin reprezentarea si promovarea, la nivel national, a intereselor profesionale ale membrilor sai, in special analizarea si dezbaterea problemelor care trateaza drumul si transportul rutier, precum si informarea si perfectionarea profesionala a acestora”, a declarat ing. Palea.

Intre activitatile propuse pentru 2015 s-a aflat si seminarul stiintific cu tema “Solutii constructive la obiectivul «Pod peste râul Oituz – km 90A450, Poiana Sarata»”, desfasurat joi, 24 septembrie. Au fost prezenti, in calitate de invitati, managerul de proiect, ing. Florin Iacob, din partea constructorului Freyrom SA, si ing. Eduard Capra, din partea proiectantului Egis România SA.

PUBLICITATE

Valentin Palea le-a vorbit membrilor asociatiei despre cum stau lucrurile in teren, necesitatea executiei podului si avantajele dezvoltarii traficului rutier greu, prin eliminarea restricttiilor de circulatie care au fost luate din cauza degradarii podului de piatra.

Florin Iacob a descris solutiile constructive, metodele noi de proiectare si executie, precum si “particularitatile de executie datorate pozitiei geografice a podului.”

Drumarii au apreciat seminarul, afirmând ca a fost un succes ”atât din punct de vedere al informatiilor prezentate cât si al relationarii membrilor asocialtiei cu reprezentantii unor firme de succes pe piata constructiilor de drumuri si poduri.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ