Un ambitios proiect imobiliar este pe cale a fi finalizat in prima jumatate a acestui an. Astfel, la iesirea din Bacau spre Piatra Neamt, se afla deja in faza inaintata de construire un hotel-restaurant cu specific medieval.

Proiectul apartine firmei Romchimprotect din Bacau si se ridica la o valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Interesant este ca hotelul respecta detaliile unui conac românesc din perioada medievala.

Acesta va avea 32 de camere de locuit, amenajate exact ca in perioada evocata, angajatii obiectivului urmând sa respecte obiceiurile vestimentare si nu numai din urma cu peste o jumatate de mileniu, inlclusiv paturile cu baldachin.

„Hotelul se va numi «Podul cu lanturi», care respecta stilul gotic al acelor vremuri. Acum, se picteaza o fresca cu scene dinamice din perioada medievala. Artistul este cunoscutul pictor Horia Ghelu, cotat de Academia de arte din Franta printre primii sase pictori din Europa in viata. Clientii nu vor gasi aici sub nicio forma kitchuri”, Ioan Neculce, administratorul firmei Romchimprotect.

Cert este ca la restaurantul care va avea acelasi specific al epocii se vor servi meniuri la moda in urma cu 500 de ani.

„Nu se va servi nimic procesat chimic. Va dau ca exemplu borsul de hasmatuchi, o planta extrem de apreciata in bucatarie, sau tocineii, un fel de pârjoale facute din cartofi rasi, serviti cu smântâna. Si pentru ca se consuma foarte multa carne in acele vremuri, aici veti gasi in fiecare zi berbeci la rotisor. De altfel, stramosii nostri apreciau foarte mult carnea de oaie”, a mai spus Ioan Neculce.

Restaurantul va dispune si de o sala amenajata precum vechile crame moldovenesti, având arcadele gotice si tavanul pictat, unde se vor asculta sonoritati ale epocii medievale.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE