Maidanezii au o slabiciune pentru Campusul Scolar

Peste o suta de câini fara stapân bântuie prin Podu Turcului, in cautare de hrana. Autoritatile se tem ca s-ar putea intâmpla o nenorocire, mai ales ca maidanezii prefera zona centrala, unde se afla Campusul Scolar.

“In mod sigur sunt cel putin 150 de câini. Oamenii din satele invecinate vin la târg si aduc câte un câine-doi in caruta, apoi ii abandoneaza aici. Când sunt flamânzi pot deveni peiculosi. Am avut cazuri de cetateni muscati. Ne temem pentru copii, dar si pentru batrâni”, declara Gelu Ciorava, primarul comunei.

Când sunt in haita si simt miros de alimente pot sa-i atace pe vârstnicii mai neputinciosi, sa-i trânteasca la pamânt si sa traga de sacosa, afirma edilul.

PUBLICITATE

“Locuitorii vor sa gasim solutii, dar nu prea avem solutii. Legea nu ne permite sa-i eutanasiem decât daca i-am tinut in adapost 14 zile si nu i-a adoptat nimeni, insa noi nu avem adapost. Zece la suta dintre cetateni ii hranresc, iar 90 la suta sunt nemultumiti si ne critica”, se plânge Gelu Ciorava.

Construirea unui adapost pentru câini e costisitoare si ar fi ultima solutie la care ar apela autoritatile.

Deocamdata, primarul a contactat o fundatie din Capitala, “Vier Pfoten”, iar reprezentantii acesteia au promis ca vor veni marti, cu un laborator medical mobil, ca sa sterilizeze si sa vaccineze patrupedele fara stapân.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Toata romania este sub asediul maidanezilor si fac victime pe banda rulanta iar autoritatile refuza aplicarea legii . Iesiti in strada si protestati in fiecare oras pentru demitere primarilor sau asteptati-va moartea .

LĂSAȚI UN MESAJ