Rezultate remarcabile obținute de ACS Karate Tradițional Initio Bacău la Campionatul European de Karate Fudokan desfășurat săptămâna trecută, la Portoroz, în Slovenia. Ajunsă la cea de-a 24-a ediție, întrecerea continentală a fost organizată de Federația Mondială de Fudokan și a constat în trei competiții separate: fudokan tradițional, general fudokan- forma sportivă și, în premieră, profesional Karate Bouts- Pro, un proiect educațional profesionist.

Rezervate cadeților, juniorilor, tineretului și seniorilor- veterani, Europenele au reunit 1.200 de karateka din 28 de țări. Initio Bacău s-a prezentat la seniori- veterani cu antrenorul federal- 5 dan Dănuț Șmalbergher și cu antrenorul Sorin Aștefănoaei- 4 dan, iar la copii 10-11 ani cu George-Marian Spulber.

Dănuț Șmalbergher s-a încununat campion european la kata individual și a cucerit bronzul la kumite individual. Sorin Aștefănoaei a luat aurul la tameshiwari (spargeri), argintul la kata individual și, de asemenea, argint la fuku-go. Șmalbergher și Aștefănoaei au participat și în calitate de arbitri, fiindu-le confirmate gradele următoare în grila sistemului profesional, după un curs de arbitri desfășurat cu ocazia evenimentului din Slovenia.

În ceea ce-l privește pe George-Marian Spulber, deși nu a urcat pe podium, acesta a avut o evoluție de excepție, clasându-se în primii opt sportivi atât la kata, cât și la kumite kihon. Antrenorii ACS Karate Tradițional Initio Bacău consideră rezultatele obținute în 2018 drept bune, obiectivele pentru 2019 fiind lărgirea bazei de selecție și o prezență mai numeroasă pe podium.

Alte articole