La Naționalele de Seniori, pugiliștii antrenați de Relu Auraș au cucerit o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

2018 s-a dovedit un an super pentru boxerii SCM- CSM Bacău. După titlurile de la juniori, Tineret și U22, după convocările la loturile reprezentative și reușitele pe plan internațional, pugiliștii pregătiți de Relu Auraș au izbutit să dea lovitura și la Naționalele de Seniori. La competiția desfășurată săptămâna trecută, la Tomești (Iași), băcăuanii au pus mâna pe trei medalii: una de aur prin Vasile Suciu la 64 kg, una de argint prin Eduard Andrei Jipeanu la 60 kg și una de bronz prin Florin Marinache la 52 kg. Un podium complet. Și asta în ciuda faptului că Auraș s-a deplasat la CN fară două din principalele „guri de foc”: Nicușor Ciobanu (absent din motive de ordin familial) și Alberto Biro (accidentat).
„Într-adevăr, este un bilanț foarte bun, mai ales în condițiile absenței lui Ciobanu și Biro, acesta din urmă fiind prezent doar în calitate de spectator ”, a declarat Relu Auraș, care a ținut să adauge: „După un sezon foarte bun la celelalte categorii de vârstă, îmi doream foarte mult și un aur la Seniori. Era păcat să plecăm de la Naționale fără un titlu de campioni, iar Suciu ne-a încântat, pur și simplu, în toate meciurile”.

În ultimul act al categoriei 64 kg, Vasile Suciu l-a învins prin inferioritatea adversarului, în repriza 1, pe dinamovistul Alexandru Popescu. În finala de la 60 kg, Jipeanu a avut o misiune dificilă, capotând în fața campionului continental Robert Jitaru (Steaua), în timp ce la 52 kg, Marinache a luat bronzul. „Am demonstrat, încă o dată, că boxul băcăuan ține garda sus. Mă bucur foarte mult că, în ciuda multitudinii de probleme administrative cu care se confruntă, primarul Cosmin Necula și-a păstrat atenția îndreptată către noi, urându-ne baftă și felicitându-ne pentru rezultatele obținute. Performanțele noastre au la bază buna colaborare dintre CSM și SCM”, a concluzionat antrenorul Relu Auraș.

Alte articole