– comuna Saucesti e pregatita de sarbatori n satul a fost decorat cu beculete, iar pomul de Craciun a fost deja impodobit

Atmosfera specifica sarbatorilor de iarna s-a instalat deja in comuna Saucesti. Pomul de Craciun a fost impodobit, instalatiile luminoase au fost montate in centrul comunei, iar pe ulitele satului se aud pocnete de bice.

Aceasta atmosfera este zdruncinata pe alocuri de bubuitul petardelor, care ii sperie adesea pe cei mici, dar fac deliciul celor mari, care se amuza pe seama satenilor mai slabi de inima. In sat miroase a iarna, iar pâcla de fum care acopera gospodariile oamenilor iti da senzatia ca in fiecare casa e cald, iar lemnele trosnesc in soba.

PUBLICITATE

Este vremea vinului fiert aromatizat cu piper, cuisoare si scortisoara. Sâmburii din bostanii sparti pentru animale, se rumenesc in rola, acolo unde bunica a aruncat si câtiva cartofi la copt. Umbrele flacarilor din soba joaca pe tavanul casei, iar afara, departe, se aude zgomotul drujbelor si latratul sacadat al câinilor. La apus, se fac auzite alte bice care musca pamântul. Copiii striga, alearga si invata colinde impreuna. Toate acestea se intâmpla in asteptarea zapezii, pentru ca iarna abia atunci este frumoasa la tara…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ