După decenii în care zona Moldovei a fost ignorată de guvernele de la București, liberalii și-au amintit, cu doi ani înainte de alegeri, că nord-estul României este cea mai săracă zona din țară și are nevoie urgentă de investiții.


PUBLICITATE

Reprezentanții PNL din județele Moldovei s-au adunat, așadar, în acest weekend, la Bacău, pentru a discuta o strategie de înălțare a provinciei pe cele mai înalte trepte ale civilizației. “Uniți, Ridicăm Moldova!” se numește moțiunea adoptată de delegați și care, ne-a asigurat Ionel Palar, șeful liberalilor băcăuani, va fi integrată în programul politic al PNL.

Ludovic Orban, proaspăt numit candidat la fotoliul de premier, a promis că liberalii, imediat ce vor ajunge la Putere, vor rezolva problema infrastructurii în 4-5 ani întrucât PNL are specialiștii necesari, nu ca alții.

Conform rezoluției adoptate la Bacău, Moldova are nevoie de autostradă, infrastructură de sănătate de calitate, de apă, canal și gaze, acces la internet și la telefonie, de o strategie regională de promovare a turismului, de dezvoltarea IMM-urilor, de educație, de oameni “merituoși” în fruntea administrațiilor locale și de o politică fiscală liberală.

Ludovic Orban a evitat, însă, cu dibăcie să răspundă de ce abia acum și-au amintit liberalii de Moldova și de problemele cu care această zonă se confruntă, în condițiile în care de decenii alte zone ale țării primesc o atenție mult mai mare concretizată în alocări bugetare superioare.

Orban a spus doar că în timpul mandatului sau că ministru al transporturilor a făcut câte ceva pentru Moldova. Un lucru este cert: candidatul la funcția de premier nu are o părere prea bună despre autostrada Iași – Bacău – Brașov, despre care a spus că a fost adusă recent în discuție doar că să abată atenția de la altele, el fiind interesat mai mult de autostrada Iași – Tg Neamț – Tg Mureș.

Alte articole