CSM Bacău a încheiat turul cu patru înfrângeri la rând. Ultimul eșec a venit aseară, pe teren propriu, împotriva unei contracandidate la retrogradare, CSM Făgăraș, scor 23-26 (11-11). Seara a fost salvată doar de generozitatea publicului băcăuan, care s-a prezentat la sală cu jucării de pluș destinate copiilor fără posibilități.

Până la urmă, cel mai bun moment al serii a fost pauza. Parchetul Sălii Sporturilor s-a umplut cu jucării de pluș, semn al generozității unui public care, de Moș Neculai, a ținut să fie nu doar alături de echipa sa de handbal favorită, CSM Bacău la ultima etapă din tur, ci și de copiii fără posibilități.

Din păcate, de pluș (eufemism) s-a dovedit și prestația formației antrenate de Eden Hairi. Moale și fără vlagă. Și lipsită de idei, dovadă că seria înfrângerilor (patru cu cea de-aseară) nu e chiar o întâmplare. Cu totul altfel au stat lucrurile cu adversara „CSMeilor”. CSM Făgăraș a venit la Bacău având cuțitul între dinți. Gata să se bată pentru orice minge. Și gata să demonstreze că aducerea unui nou antrenor (Adrian Petrea) este cu adevărat de bun augur.

Cu o apărare agresivă și cu un atac care a valorificat cum trebuie șuturile din afara liniei de nouă metri, oaspeții au gestionat mai bine atât startul partidei (2-0 până în minutul 9), cât, mai ales, momentele delicate ale meciului. Cu ex-ul Popia în zi de grație, Făgărașiul nu s-a pierdut cu firea nici când Freiwald a ridicat un adevărat zid în față propriei porți (cinci intervenții de senzație în primele 15 minute) și nici când gazdele s-au desprins la 10-6 în min. 27.

Oaspeții au egalat la 10 în inferioritate numerică (egal a fost și scorul pauzei, 11-11), iar în partea secundă s-au desprins încet dar sigur până la un maximum de șase goluri în min. 56: 18-24. Pe final, băcăuanii au reușit să mai „strângă” rezultatul până la 23-26, fără a putea evita totuși înfrângerea ce-i duce pe locul 12 la finalul turului. Duminică, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor este programată partida cu Poli Timișoara, din „optimile” Cupei României. Grija „CSMeilor” rămâne însă campionatul. Unul cu mari minusuri, așa cum s-a văzut și aseară.

CSM Bacău: Freiwald, Tamaș, Crăciunescu- M. Cotinghiu 6, Maksimov 3, Serhel 3, Sadovyi 2, G. Cotinghiu 2, Anton 2, , Păunică 1, Bologa 1, Păunescu 1, Juverdianu 1, Tărîță 1, Gal, A. Drăgan.

Alte articole