Primaria Plopana va incepe, joi, 14 mai, lucrarile la Centrul de Servicii Integrate. Este o noua investitie marca “Betania”, a carei valoare se ridica la 90.000 de euro. Asociatia româno-olandeza “Betania” va acoperi 80 la suta din costul proiectului, iar CL Plopana, 20 la suta.

“Noi am pus la dispozitie terenul si vom aduce cladirea la cota zero, adica vom realiza fundatia, elevatia, pardoseala si racordarea la utilitati”, a declarat Gheorghe Andries, primarul comunei. Centrul va avea doua sali de activitati, bucatarie, grupuri sanitare, hol si doua cabinete de consiliere (sprijin psihologic, social, planning familial).

“Aceasta investitie e foarte importanta pentru noi deoarece e vorba de un centru multifunctional, care se adreseaza copiilor defavorizati, dar si familiei, batrânilor singuri si adultilor cu probleme neuropsihice. In afara de fondul funciar, problema sociala e pe locul 2 in Plopana”, arata edilul.

PUBLICITATE

“Dupa ce vor fi realizate fundatia si elevatia, noi vom ridica peretii cu ajutorul voluntarilor din Olanda, de data aceasta fiind vorba de profesionisti din domeniul constructiilor, arata Andre Muit, presedintele Asociatiei «Betania». Centrul din Plopana e o realizare importanta, dar nu e singura din acest an. Vom mai construi un dispensar medical in Cabesti-Podu Turcului, in valoare de circa 60.000 de euro.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Realitatea este ca primaria contribuie cu 80% si betania 20%. din valoare. Cladirea va fi realizata pe structura usoara din dulapi de lemn a carei valoare este mic in raport cu contributia. Terenul, fundatia, utilitatile au marea pondere fata de 10 mc de lemn utilizati

LĂSAȚI UN MESAJ